Ezekre az emberekre sosem hallgatnak!

Előfordulhat, hogy nem látjuk be, de szörnyen rossz társaság vagyunk, vagy pont nekünk vannak ilyen ismerőseink, akik az őrületbe kergetnek a baromságaikkal, pesszimista gondolkodásukkal, vagy a butaságukkal. - esetleg mi is és ő is ilyen, ezt nem tudhatod. :)

Olvasd el az alábbi cikket, melyet Julian Treasure hangszakértő végzett el és mutatott ki, mint 7 olyan rossz szokás, amit nyugodtan nevezhetünk a beszéd 7 fő bűnének is. :-)


1. Pletyka

Tuti van olyan ismerősöd, aki egyszerűen imád pletykálni. Folyamatosan rosszat mond olyasvalakiről, aki nincs jelen. Egyben biztos lehetsz, ha neked pletykál, rólad is fog! Kerüld el a pletykálkodást, mert az emberek többsége nem szívesen hallgatja.

 

2. Ítélkezés 

Mind ismerünk embereket, akik ítélkezve beszélnek, és nagyon nehéz odafigyelni valakire, aki bármikor téged is bírálhat, és lesújtó ítéletet hoz rólad. Ne ítélkezz soha, és főleg nem elsőre, mert előbb-utóbb elkerülnek az emberek. Az pedig még bosszantóbb, mikor tudatlanul elítél egy ember valakit alaptalanul. Bőrszín, testsúly, magasság, életforma... Nem vagy a helyében, ne is ítélkezz róla. Lehet, hogy nem olyan, mint amilyennek kifelé mutatja magát.

 

3. Negativitás

A te környezetedben is biztosan vannak negatív emberek. Engem mondjuk kimondottan irritálnak, ezért a legjobb, amit tehetek - és ezt neked is melegen ajánlom -, hogy nem keresem a társaságukat. Ők azok, akiknél folyamatosan félig üres a pohár. Légy pozitív és jobban meghallgatnak majd az emberek, ne feledd a pozitivitás ragályos!

 

4. Panaszkodás

Ez a negativitás másik formája. Sokszor viccelnek azzal, hogy mi magyarok ebből világbajnokok vagyunk. A legtöbb ember szinte mindenre panaszkodik, időjárásra, politikára, sportra, gazdasági helyzetre. Vigyázz, mert a panaszkodás fertőző, az emberek nem szívesen hallgatják azokat, akik folyamatosan panaszkodnak.

 

5. Kifogások

Nagyon nehéz odafigyelni azokra az emberekre, akik folyamatosan csak kifogásokkal védik magukat. Ezek azok, akik nem vállalnak felelősséget az életükért, és úgy vélik, a legkönnyebb másra vagy másokra hárítani a kudarc okát.

 

6. Cifrázás

Bizonyára te is ismersz olyan személy(eke)t, aki(k) imádjá(k) kiszínezni a történeteket. Jellemző rájuk az a tulajdonság, hogy amikor másodjára adják elő mondanivalójukat, már egyáltalán nem is azokról az adatokról beszélnek. Minél többször adják elő, annál távolabb áll az igazságtól és az első verziótól. Ne cifrázz ki történeteket vagy látottakat, az ilyen embereket senki nem hallgatja szívesen! Bizonyára ismered a mondást: „a hazug embert hamarabb érik utol, mint a sánta kutyát”.

 

7. Dogmatikus gondolkodás

Biztosra vélem, hogy te is találkoztál már olyan emberrel, aki dogmatikus gondolkodással rendelkezett. Amikor a tények és vélemények összekeverednek, és úgy bombáz a saját véleményével, mintha kőbe vésett igazság lenne. Ne keverd össze a tényeket és a saját véleményed! Ha el is mondod, soha ne próbáld másra erőltetni, mert az ilyen emberek visszataszítóak!


Köszönöm a figyelmet!

Tudati világosságban, nyitott látásmódban, szeretetben és örömökben gazdag napot kívánok!

Szeretettel,
Felemelkedett Tudat


Ha tetszett a cikk, kérlek, oszd meg barátaiddal is!
Köszönöm szépen! ❤️
https://felemelkedes.blogstar.hu/./pages/felemelkedes/contents/blog/28040/pics/lead_800x600.jpg
dogmatikus,ítélkezés,kapcsolatok,kifogások,negativitás,önfejlesztés,panaszkodás,pletyka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?